dilluns, 9 d’abril del 2012

Parc Nacional de Iguazú - Argentina

LLISTAT DE PARCS NACIONALS D’ARGENTINA        

  

Parcs Nacionals

Hectàrees

Provincia

15.000
72.000
76.320
10.000
44.162
65.000
7. Copo
114.250
47.754
67.000
400
11. Chaco
15.000
8
10.000
17.660
150.000
215.000
150.000
76.000
150.000
2.458
8.500
2.600
9.901
24. Laguna Blanca
11.250
25. Lanín
412.000
47.754
705.000
27.674
263.000
13.700
115.000
724.000
63.000
61.700

MAPA PARCS NACIONALS ARGENTINA

DESCRIPCIÓ

El Parc Nacional de Iguazú va ser creat el 1934 amb la finalitat de conservar l’entorn i la biodiversitat d’aquest paratge. Les cascades de Iguazú és troben entre Argentina, en el terme del Departament de Iguazú, i Brasil a la província de Paranà.
Les cascades estan formades per 275 salts d’aigua de fins a 80m d’alçada. El 80% és troben a la part Argentina ja que la seva aigua prové del riu Iguazú. El salt més alt és la gola del Diable el qual podem observar a través de les  passarel·les que es troben a només 50m. Tot el parc ocupa una superfície de 67620ha. 
El 1984 el parc va ser declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, per la seva bellesa escènica i gran diversitat biològica.

  
FLORA I FAUNA
 
El Parc Nacional de Iguazú compte amb una gran diversitat de flor i fauna. Entre elles s’hi troben espècies protegides en perill de extinció les quals obtenen en el parc les condicions ideals per la seva supervivència.
 
En el parc hi ha:
Més de 2000 espècies de flora autòctona. Entre elles i trobem; les orquídies, les palmeres i grans arbres que permeten la vida a una gran varietat de heures que proporcionen fruits els monos, el tucà, etc.
450 espècies d’aus, que és deixen veure durant les primeres hores del dia i les últimes hores de la tarda. Entre elles i trobem urraques, lloros, tucans, i els falciots una espècia que només és troba a les Cascades de Iguazú.
  
80 espècies de mamífers, entre els quals i trobem cinc varietats de felins.
Un gran nombre d’insectes entre els quals cal destacar una acolorida i gran varietat de papallones.

Finalment durant tot el recorregut de l’aigua podrem trobar-hi tortugues i garses.
 
NORMATIVA DEL PARC

La legislatura del parc està regulada per la llei 12.103, de 1934. És la norma que regula el sistema de parcs nacionals argentins. En ella s’estableixen els principis bàsics per regir la gestió del sistema nacional d’àrees protegides.

GESTIÓ DEL PARC

El Parc Nacional de Iguazú està gestionat per l’Administració de Parcs Nacionals (APN) d’Argentina. Aquest és un organisme públic encarregat de mantenir el Sistema nacional de Àrees Protegides de la diversitat biològica i patrimoni del país. 

EQUIPAMENTS


El Parc Nacional de Iguazú està equipat amb tots els serveis que el visitant pugui sol·licitar. Aquest serveis són:


Centre d'interpretació                                                                                                                                                      

Amfiteatre                                                                                                                                                                                                              -

Restaurant la Selva                                                                                                                                                                                                   -

Artesania de pedres precioses                      

PizzeriaYacutinga                                                                                                                                                                                  

Quiosc Panambi Sabores                                                                                                                                                                 

Havanna Xocolata i  cafeteria                                                                                                                                                


Telèfons públics i internet                                                                                                                                                     

Caixer automàtic                                                                                                                                                                                        


Llibreria temàtica                                                                                                                                                                                                         

Merchandising i vestimenta                                                

 Cafeteria Estació Central


El parc Nacional de Iguazú ofereix altres serveis privats i sota petició com poden ser: Còctels, trens privats, dinars, sopars especials…





 ACTIVITATS


        Visitar el Centre de Interpretació de la Naturaleza “ibyrá-retá”
 
El centre és troba a l’àrea de recepció del visitant a uns 50 metres de l’accés el parc. Aquest edifici és el més important de tot el parc amb una superfície de 870m2. Aquest  estan distribuïts en una sala de recepció, dues sales, sanitaris i un auditori.
 
El centre ens dona informació sobre el parc i tot el que i podrem torbar i veure. Des d’aspectes molt generals passant per conceptes de la naturalesa, clima, geologia, recursos del parc, espècies en perill d’extinció, problemes de conservació i la historia del lloc entre altres.
 
El centre està obert tots els dies de l’any adaptant-se a l’horari de les visites de les àrees de les cascades.



  Passejada en el Tren Ecològic

El tren ecològic ens portarà a fer una passejada per tot el parc de Iguazú. Aquest tren està impulsat per gas natural d’aquí el nom de tren ecològic.                                                                                             
El tren té el voltant descobert fet que ens permetrà sentir les olors, els sons i els canvis climàtics del parc. en té parada a 3 estacions
Estació Central
Temps aproximat de l’activitat: 7 minuts
Aquest ens portarà a l’estació de les cascades i a l’estació de la gola. En aquesta estació i trobarem sanitaris, un àrea comercial, una cafeteria i un quiosc.
Estació Cascades
Temps aproximat de l’activitat: 10 minuts
Des d’aquesta estació podrem accedir el Circuit inferior, el superior i el camí verd. En aquesta estació i trobarem una àrea de descans, sanitaris i un servei de menjar ràpid.
Estació Gola del Diable
Temps aproximat de l’activitat: 15 minuts
Des d’aquí podrem accedir el passeig de la gola del diable. En aquesta estació i trobarem sanitaris i un local de menjar ràpid. 



Visita a la Gola del Diable

Des d’aquí podrem observar un paisatge únic el món com és el riu Iguazú i la selva missionera. Aquesta zona és el principal atractiu del parc, en ella i trobem tres balcons en forma de ventall des dels quals podrem observar la Garganta del Diablo. Aquesta zona és el final del recorregut de la part superior del riu Iguazú. Els salts fan més de 150m de longitud amb una caiguda de 80m. Aquesta zona pren forma de ferradura.                                                                                                              La caiguda d’aquest salt desdibuixa el curs del riu formant densos núvols de vapor que fan d’aquest paisatge un lloc tan característic.  
Des d’aquesta zona es poden apreciar una gran quantitat de sensacions, com per exemple:
-     El so  de les cascades
-    Sentir la humitat produïda per el vapor de l’aigua dels salts
-   Oservar els arcs de Sant Martí que és formen amb els esquitxos de l’aigua i els raig dels sol.
-   Observar els contrastos de colors que es formen entre el verd de la selva, el blau del cel, el blanc de l’espuma dels salts d’aigua i la vermellor de la terra.
-    També podrem veure una especia d’aus única d’aquesta zona els quals disposen d’una potent visió que els permet travessar les cortines d’aigua i posar els nius sota les roques de les cascades.
Per poder arribar aquest escenari hem d’agafar el tren de la selva fins arribar a l’estació de la Garganta del Diablo. Allà iniciarem una caminada de 2080m, on podrem observar un paisatge únic fins arribar el balcó de la Graganta del Diablo.

Restaurant la Selva


Aquí tindrem l’oportunitat de testar típics plats de la cuina argentina així com plats internacionals maridats amb els millors vins argentins.
Temps aproximat de l’activitat: 1hora 30 minuts
Accessibilitat: Alta
 
Realitzar un recorregut pel Camí Verd

Aquest camí recorre un antic sender de la selva. Al llarg dels 600m ens endinsarem el cor de la selva allà arribarem el punt de sortida dels circuits superior i inferior. Durant el recorregut podrem veure aus, animals silvestres, sentir els sons de la selva i veure la gran varietat de vegetació que hi ha a la zona.
Accés: Estació central
Temps aproximat de l’activitat: 10/15minuts
Accessibilitat: Alta
Dificultat: Baixa
Passejada pel circuit superior

Aquest circuit ens porta a fer una passejada pels salts d’aigua de l’àrea superior. El recorregut ens ofereix 650m de vistes panoràmiques dels salts d’aigua i el delta del riu Iguazú. Durant el recorregut trobarem sis miradors i àmplies zones per descansar.
Dificultat: Baixa
      Passejada pel circuit inferior
 
Aquesta passejada ens porta per sota els salts d’aigua. El recorregut té uns 1700 metres en el quals podrem accedir a 8 miradors. Durant la passejada és podrà descobrir aromes, sons i altres secrets.
Accés: Estació de les cascades
Temps aproximat de l’activitat: 1:15 hores
Accessibilitat: mitjana
Dificultat: Amb escales

 
Aventura a l’illa de Sant Martí
 
 
A l’illa si pot accedir des del moll del passeig inferior, allà agafes una llanxa que desembarca a la platja, on el visitant  pot prendre el sol i gaudir de les aigües de l’illa.                                                                                                                                   
A través d’una escala s’accedeix el balcó del Salt de” San Martin”. A l’interior de la illa podem visitar “la Garganta del Diablo” i els salts brasilers.  Aquesta passejada és de dificultat alta per tant es precisa una bona forma física. La durada aproximada és de 2 hores. La tornada es fa per les escales el moll de la platja, on agafarem les llanxes fins el circuit inferior.
 
Tems aproximat de l’activitat: 2 hores
 
Horaris:         
 Primer creuer a la illa:               
 09:30h                                                                                                             
Últim creuer a l’illa: 15:30h                                                                                                                                                                              
Últim Creuer a l’illa continent:
16.30h


 
Caminada pel Camí Macuco
 
 
Aquesta activitat consisteix en una camida de 7km pel mig de la selva. La passejada s’inicia a l’estació central i finalitza en el salt “Arrechea”.  Durant aquest 7Km es pot observar la gran varietat de flora i fauna de la zona.
 
Temps aproximat de l’activitat: 2 hores
 
Accessibilitat: no hi ha accessibilitat
 
Dificultat: Alta
 

Passejada de Lluna Plena
 
L’activitat consisteix en agafar el Tren de la Selva amb destí a la Gola del Diable. Allà podrem gaudir del magnífic espectacle que ens ofereixen les cascades les quals adquireixen un color de plata gràcies a la llum de la lluna.
 
Aquesta activitat és pot realitzar un cop el mes durant les quatre estacions de l’any. 
La passejada finalitza el restaurant “La Selva” on tots els participants podran brindar  amb un còctel cortesia del parc.
Temps aproximat de l’activitat: 3 Hores
Accessibilitat: Bona / Alta


PAQUET TURÍSTIC

1r dia Barcelona / Buenos Aires
 
 
Sortida des de Barcelona amb destí Buenos Aires.
Nit a bord
Aproximadament 10 hores de vol.

2n dia Buenos Aires
 
 
Allotjament a l’hotel Casa Calma Wellnes Hotel i resta del dia lliure.


3r dia Buenos Aires



Esmorzar a l’hotel. El matí farem una visita per la capital argentina. Visitarem punts emblemàtics com la plaça de Maig, amb la casa Rosada i la Catedral. També visitarem las avingudes centrals.
Resta del dia lliure per gaudir de tot el que ens ofereix aquesta magnífica ciutat.
4r dia Buenos Aires

Esmorzar a l’hotel. El matí visita el barri portuari de la boca amb el seu famós carrer de Caminito i la zona d’oci de Puerto Madero.
Resta del dia lliure per gaudir de tot el que ens ofereix aquesta magnífica ciutat.
El sopar i espectacle de Tango.




























5e dia Buenos Aires


Esmorzar a l’hotel. Visita a la plaça Sant Martín i els famosos edifici del segle XX com per exemple el Palau de la Pau, l’hotel Plaza i l’edifici Kavannagh. Continuarem cap el barri de la Recolecta on visitarem la basílica de “Nuestra Señora del Pilar” i per veure les famoses botigues de moda internacional.
Resta del dia lliure per gaudir de tot el que ens ofereix aquesta magnífica ciutat.


6e dia Buenos Aires / El Calafate
  
Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport i sortida amb vol regular destí a el Calafate. Arribada i trasllat a l’hotel. Resta del dia lliure.
 
7e dia  El Calafate / Parc nacional dels glacials
 
Esmorzar a l’hotel. Sortida cap el Parc nacional dels glacials, on és troba el glaciar del Perito Moreno (declarat patrimoni de la humanitat). Un cop allà podrem observar el magnífic glacial des de les passarel·les construïdes davant del glacial.
Navegació per les proximitats dels glacials i així poder-los observar de més a prop.
Tornada a l’hotel i allotjament.


8e dia  El Calafate / Panoràmica

Esmorzar a l’hotel. Ruta amb 4 X 4 que ens portarà fins un punt panoràmic des d’on podrem observar boniques vistes del de la Patagònia Argentina. La ruta també inclou un recorregut per les formacions on hi havia antics glaciars.

Resta del dia lliure.
 
9e dia El Calafate / Iguazú
 
Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport i sortida amb vol regular destí a Iguazú. Arribada i trasllat a l’hotel.

Resta del dia lliure. 
  
10e dia Iguazú
 
Esmorzar a l’hotel. Visita el centre d’interpretació de les cascades de Iguazú. Tot seguit agafarem el tren ecològic per visitar el parc. Farem una excursió amb llanxa per el Riu Iguazú. Resta del dia lliure.

A la nit coincidint amb la lluna plena farem la passajada amb la lluna plena.



11e dia Iguazú


Esmorzar a l’hotel. Visita a les cascades de Iguazú. Agafarem el cami verd, aquest ens portarà el circuit superior per fer una passajada i així poder observar el paissatge. Tornarem a la zona comercial i dinarem  el restaurant La Selva. A la tarda farem una passejada amb 4 x 4 per la selva.
 
 
12e dia Iguazú / Buenos Aires / Barcelona


 
Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport i sortida amb vol regular destí a Buenos Aires. Trasllat a l’aeroport internacional i sortida amb vol regular destí a Barcelona. Nit a bord.


13e Barcelona

 
Arribada i finalització del viatge.
 


Preu de vende el públic per persona: 1900€


El preu inclou l’allotjament a l’hotel en règim de dormir i esmorzar


Tots els vols i taxes esmentats a l’itinerari


Les excursions esmentades a l’itinerari



Bon viatge!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada